We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Paul Ostendorf (futuroloog): '80 is het nieuwe 30: kinderen van nu hebben mogelijk het eeuwige leven'

SMART, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 5 januari 2016
SMART – Hij heeft geen glazen bol, maar kan toch een blik in de toekomst geven. Futuroloog Paul Ostendorf doet dat onder meer "door te kijken waarnaar mensen onderzoek doen."

Ostendorf vindt dat de media te weinig aandacht aan de toekomst besteden. "Er vinden heel veel innovaties plaats, er zijn zoveel verstoringen in ons toekomstbeeld", zegt hij.
"En als je dat niet blijft volgen, ben je minder waardevol voor een bedrijf."

De wereld lijkt sneller te veranderen dan ooit, al is het "van alle tijden." - "De hoge snelheid is nieuw, dat wordt mede bepaalt door wat wij psychisch aankunnen", zegt Ostendorf die geboeid is door de mensheid.

Cellen
"We zijn er inmiddels achter welke cellen verantwoordelijk zijn voor ouder worden", zegt hij. "We hebben het geheim van het leven ontdekt: er is geen geheim, het is een rationele opeenstapeling." 

Kinderen van nu halen daarom "heel waarschijnlijk de 100 en hebben mogelijk het eeuwige leven."
 

Paul Ostendorf

Paul Ostendorf Paul Ostendorf is futuroloog. Hij volgt de laatste trends in wetenschap, technologie, duurzaamheid, economie en milieu om er een toekomstscenario mee te schetsen. 
Lees meer over Paul Ostendorf.