We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Erik Does van biologische supermarkt Ekoplaza: 'We kunnen stemmen met onze vork'

ShopDoc | Publicatie: 22 november 2015
De voedingsindustrie is veel teveel bezig met het creëeren van  'aandeelhouderswaarde' in plaats van op een eerlijke en verantwoorde manier eten maken. We gaan als consument steeds meer voor biologisch en duurzaam: De manier om 'met onze vork' te stemmen voor een betere voedselketen.

Erik Does: 'Supermarkt Albert Heijn kan niet eens doen wat wij doen, want dan zeggen ze tegen 99% van hun handelingen dat ze het hartstikke verkeerd doen'

In dit interview een gemeend betoog van Erik van Does van Ekoplaza. Als familiebedrijf bezig om bovenstaande daadwerkelijk te realiseren. Door eerlijke inkoop en eerlijke prijsvoering.

Niet altijd gaan voor de laagste prijs, waardoor Nederlandse boeren aan de kant worden gezet voor een buitenlandse leverancier die een paar cent goedkoper is.

Veranderingen

Erik Does realiseert zich hoezeer de retail aan het veranderen is: 'Als je kijkt naar de ontwikkelingen dan weet je niet hoe het er volgend jaar uitziet. Vorige jaar waren pickup points nog hot, dat lijkt nu weer af te nemen.'
Is het volgende de maaltijdbox? Voor Ekoplaza nu nog niet, maar dat kan volgend jaar heel anders zijn.

Plastic

Waar bij meerdere supermarkten nog plastic in de producten zit, en dan bedoelen we ín de producten (denk aan tandpasta bijvoorbeeld) ontbreekt dat volledig bij Ekoplaza. Ook onderdeel van de drang van Erik Does om daadwerkelijk te gaan voor een betere en duurzame voedselketen.

 

Erik Does

Erik Does Erik Does is Algemeen Directeur van Udea BV. Udea is een groothandel, merkenhuis, im- en exporteur in biologische levensmiddelen en tevens franchisegever van de biologische supermarktformule EkoPlaza.
Udea is ook een familiebedrijf dat persoonlijk en slagvaardig is. Een bedrijf waarvan alle mensen graag met positieve energie samen met u ondernemen in biologisch.
Lees meer over Erik Does.