We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Philip Wagner (hoogleraar Global Economy): 'Als je echt wilt groeien, dan moet je kunnen verbinden'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 17 december 2015
PROFILE - De verhoudingen in de wereld veranderen. Nederland en Europa worden steeds onbelangrijker, weet Hoogleraar Global Economy & Governance Philip Wagner. "Nigeria wordt groter dan Nederland", zegt hij.

Want 'arme' landen kennen een enorme bevolkingsgroei en hebben daarom veel economische potentie. "Economie gaat over aantallen mensen en de kwaliteit daarvan", aldus Wagner.

Daarom moet Nederland zijn immigranten toestaan om productief deel te nemen aan de economie. "Je moet hen niet jaren in een acceptatieketen laten zitten", zegt Wagner. Dan verliest Nederland aan belangrijke concurrentiekracht.

Ondernemerschap en verbinding zijn volgens de hoogleraar ook van belang voor groei. "Als je echt wilt groeien, dan moet je kunnen verbinden. Nederlanders kunnen nog beter scoren op governance: meer jezelf zijn en initiatief nemen."

Philip Wagner

Philip Wagner Philip Wagner is bestuurder en oprichter van "board room consultancy firm" Wagner Group. Daarnaast is hij hoogleraar Global Economy & Governance aan de ICUC. Wagner verzorgt economische analyses en geeft advies op het gebied van ondernemerschap, bestuur en strategie.
Lees meer over Philip Wagner.